Bele ruže za Florens Najtingel


London, Velika Britanija, 12 maj 2009.

Sarah Brown (u sredini) ispred muzeja Florence Nightingale

Sarah Brown (u sredini) ispred muzeja Florence Nightingale

Sarah Brown, žena premijera Velike Britanija Gordon-a Brown-a u društvu sa bivšom predsednicom ICN Christine Hancock i direktorom muzeja Florence Nightingale, Caroline Worthington, zasadila je prvu ružu koja nosi ime Florence Nightingale koje su prozvedene u čast njenog rođendana. Gospođa Brown je još jednu sadnicu predstavila i zasadila u bašti rezidencije u No10 Downing Street. Bele ruže su prvi put prizvedene ove godine,u ograničenom broju primeraka (2500) koji će nositi oznake radi autentičnosti proizvodnje i gajenja (PIN kod). Biljka će moći da se gaji u svim zemljama sveta i biće dostupna na tržištu biljka.
Deset posto od neto prodajne cene biće donirano Internacionalnoj fondaciji Florens Najtingel (The Florence Nightingale International Foundation) za Fondaciju za zdrav razvoj devojaka od 10 do 14 godina koje žive u velikim gradovima (Girl Child Education Fund). Glavni cilj ove fondacije je podstaći sestre da kroz rad sa različitim partnerima, razviju strategiju i smernice za politiku, programe i usluge koje smanjuju zdravstvene rizike za mlade devojke i unapređenje politike javnog zdravlja.
Inače, svake godine ovaj datum obeležava se u znak sećanja na Florens Najtingel, heroinu koja je po završetku krimskog rata u kome je aktivno učestvovala brinući o ranjenima i bolesnima, nakon povratka u Englesku, otvorila prvu službu za medicinske sestre i svoj život posvetila borbi za unapređenje sestrinske struke.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: