Sprečite pojavu hroničnih bolesti


Prilagođena i umerena ishrana osnovni je faktor u prevenciji hroničnih bolesti. Naravno, preporuke za način ishrane može da odredi samo lekar, jer je on najbolje upoznat sa Vašom zdravstvenom situacijom. U ovom postu koji sledi, napisane su samo opšte smernice i savremeni trendovi u ishrani koji se preporučuju od strane dijetetičara kako bi Vam pomogli da pozitivno delujete na svoje zdravlje.
Ekspertske grupe iz Evrope i SAD došle su do zaključka da je prevencija povećanja telesne težine ključ za smanjenje rizika od hroničnih bolesti poput Dijabeta (šećerne bolesti), Ateroskleroze (bolest krvnih sudova) ili kardiomiopatija.

Dakle, preporuke svetski priznatih dijetetičara koje se sve više koriste u modernoj medicine su sledeće.

– Jedite više namirnica koje sadrže skrob! Naravno, to je u suprotnosti od onoga što ste slušali godinama, ali sa obzirom na mnogobrojna istraživanja došlo se do zaključka da je za svakoga mnogo zdravija dijeta bogata skrobom. Namirnice koje sadrže skrob imaju nizak sadržaj masnoća, bogate su dijetnim vlaknima, vitaminima i mineralima. Ove namirnice svakako sadrže dosta ugljenih hidrata koji će sporo podizati nivo šećera u krvi, ali su one i najzdravija hrana za svakog čoveka. Dakle, vreme ograničavanja unosa ovih namirnica je prošlo.
– Jedite povrće najmanje 3 puta dnevno! Bogato je vitaminima i mineralima i toliko potrebnim dijetnim vlaknima. I najbolja stvar: prirodno je siromašno kalorijama, ukoliko se ne prelije uljem, puterom ili nekim drugim prelivom. Jednostavno pripremljeno (sirovo, pareno, bareno i ne prženo na ulju) predstavlja pravu stvar za svaki organizam. I ne zaboravite – bitna je raznovrsnost!
– Jedite hranu bogatu magnezijumom i vitaminima iz grupe B, jer imaju umirujuće dejstvo na mozak. Dakle, badem, lešnik, soju, pasulj, integralni pirinač i hleb od integralnog brašna smiruju moždanu koru.
– Ako ste anksiozni, izbegavajte konzerviranu hranu i napitke koji sadrže stimulativne supstance (kola napici, čaj i kafa).
– Nemojte unositi istovremeno hranu bogatu belančevinama i namirnice koje sadrže ugljene hidrate. Tako ćete maksimalno iskoristiti blagotvorne efekte triptofana i serotonina koji se luče u organizmu.
– Izbegavajte preterano unošenje ugljenih hidrata i šećera, naročito ako ste skloni depresiji.
– Jedite ribu tri puta nedeljno da biste organizmu obezbedili dovoljnu količinu dragocenih polizasićenih masnih kiselina omega-3.
– Smanjite unošenje namirnica koje podstiču lučenje histamine – sirevi, jagode, čokolada, svinjsko meso, plodovi mora, mesne prerađevine ili usoljena riba.
– Jedite namirnice koje sadrže holin i tako stimulišu sintezu acetilholina, neurotransmitera koji je vrlo važan za mozak i dobro pamćenje. Na Vašem stolu uvek treba da bude mesta za džigericu, paradajz, karfiol, zelenu salatu, integralni hleb, krompir, banane, pomorandže, jaja ili koštunjavo voće.
– Iako je mnogima od nas teško da prihvate nesoljenu ili nedovoljno posoljenu hranu, so ipak negativno utiče na rad bubrega i treba je izbegavati. Unos soli treba ograničiti na maksimalno 3 gr dnevno.

Telesna težina bi trebala da je u granicama normale, a fizička aktivnost redovna u vidu lakih aerobnih treninga. Ne zaboravite da samo rad niskog inteziteta prevashodno troši masti (ubrzani hod, vožnja bicikla ili lake vežbe).
Važno je obratiti pažnju na količinu i vrstu masnoća koje unosite. Unošenje većih količina zasićenih masnoća (masnoće životinjskog porekla) vode ka »zapušavanju« vaših arterija što predstavlja povećanje rizika od srčanog udara. Što manje zasićenih masnoća u ishrani, to bolje po Vaše zdravlje.
Korisno je i da naučite koliko grama ugljenih hidrata sadrže pojedine namirnice koje jedete. Liste sa takvim podacima možete dobiti kod Vašeg dijetetičara, a može Vam pomoći i ova lista ovde – SASTAV HRANLJIVIH NAMIRNICA.
Međutim, ono što je najbitnije u pravilnoj ishrani jeste to da morate imati plan ishrane.
Sa Vašim dijetetičarom možete izraditi detaljan plan svojih obroka. On Vam može pomoći u određivanju vrsti nutritiva koji su Vam potrebni i koliko kalorija bi trebalo da uzimate svaki dan. Naravno, ceo ovaj dijetetski plan treba da odgovara Vašem medicinskom režimu, aktivnostima i terapijom koju uzimate.

Advertisements

2 reagovanja

 1. APARAT EGBF PARS N4 MS – ZA MULTIPLE SKLEROZU

  Postovana gospodo,

  Ljudsko telo je čudestan bio elektromagnetski sistem. Ovaj sistem je jedinstven u programu i funkcijama sto znaci da je harmonican. Ispravno funkcionisesamo u ravnoteznom stanju spoljnih uticaja i unutrasnjih prilika u organizmu. Naš zadatak je da očuvamo telo u harmoničnom stanju i da time osiguramo zdrav život.
  Istraživanja su pokazala da je ljudsko telo bio elektromagnetski sistem sa centralnim upravljanjem.
  Ovakav bioelektromagnetski sistem skladno funkcinise sa zdravim celijama koje su osnov sistema. Komunikacija se obavlja signalima odredjenih frekvencija.
  Medjutim,ovakav sistem je ranjiv. Uticajima spolnih nadrazaja ( stresova razlicite prirode) ili prodorom mnogobrojnih parazita ( bakterija, bakcila, virusa i dr.)
  Zadatak IMUNO SISTEMA je prmanentna i vrlo slozena borba sa svim tim uticajima koji remete sklad bioelektromagnetskog sistema i komunikacija u organizmu.
  Upotreba kontrolisanih, niskofrekventnih jednosmernih električnih struja kod uspostave harmonicnosti zbog posledica različitih bolesti i povreda je dobro utvrđena i objašnjena.
  Ćelije zdravog ljudskog organizma imaju negativan potencijal između -70 i – 90 milivolti. U tom području su apsorpcija hranljivih materija i lučenje toksina efikasni. Negativan potencijal opterećene ili oštećene ćelije pada na nivo od – 10 do – 20 milivolti ( celija tada umire), što uzrokuje slabu apsorpciju hranljivih materija i slabo lučenje toksina. Takvi uslovi mogu da se razviju iznenada, kao posledica nesreće, ili polako, kao rezultat stalnog taloženja pozitivnih iona zbog uticaja modernog načina ishrane, stresnog načina života i zagađene okoline. Ako je poremećena energetska ravnoteža tela, to treba da se hitno preduzmu mere za popravak stanja.
  Zadatak aparata PARS N4 je popravak potencijala celija, uspostava komunikacije i unistavanje stranih i stetnih parazita na bazi generisanja rezonantnih frekvencija tih parazita pod cijim dejstvom bivaju unistene.

  Ako se zdravlje ne popravlja u predvidjenom roku upotrebom ovih aparata verovatno da je u telu unesena kriticna koncetracija teskih metala, opasnih hemikalija i dr.
  Pročitajte “Lijek za sve bolesti” od Dr. Hulde Regehr Clark, za načine pomoći vašem tijelu da eliminira otrove.
  Za eliminaciju teskih metala primenite ZEOLIT mineral ( apoteke Srbija) prema prilozenom uputstvu.

  Strujni impulsi niskog intenziteta aparata PARS N4 ne doseže duboko u očnu jabučicu, testise, želudčani ili crevni sadržaj. Ne doseže u žučne kamence (videti čišćenje bubrega i jetre, “Lijek za sve bolesti”), ili u vaše žive stanice gdje je latentni herpes virus ili candida. Ali upotrebom PARS N4 tri puta na dan (tri tretmana po 66 min), kroz sedam dana ili više, može vas očistiti i od tih populacija parazita.
  Imuni sistem organizma potpomognut sa ovakvim strujnim impulsimaa postaje mnogo efikasniji u ocuvanju zdravlja.

  Frekvencija zdravih celija je daleko iznad frekvencija aparata PARS N4 tako da na njih nema uticaja.
  Vazno je shvatiti da potencijal signala emitovanih frekvencija aparata PARS N4 postize i naponski efekat ( podizanje potencijala ) celija ciji je potencijal pao ispod – 70 mV tako da te celije uspostavljaju normalni metabolizam i komunikaciju u organizmu.
  Pošto u doba ( tridestih godina proslog veka) Nikole Tesle i dr. Rifea nije postojala digitalna elektronika njihovi aparati su proizvodili signale sa sinusoidalnim frekvencijama koje (teoretski) ne proizvode harmonike. (Ti harmonici su najveće zlo radio i drugu vrstu komunikacija), ali je dr. Clark i dr Bob Bek povezali istraživanja Tesle i dr. Rifea sa time, da kvadratni signali, kakvi se koriste u digitalnoj elektronici, proizvode vrlo veliki broj harmonika. To znači da će generisani signal određene frekvencije koja ubija tačno određeni virus ili bakteriju istovremeno ubijati i mnoštvo drugih pomoću harmonika te frekvencije. Time se frekvencijski generator dr. Rifea znatno pojednostavljuje jer više nije potrebno imati precizni generator frekvencije i tablicu frekvencija za određene parazite, a uz to, nije potrebna stalna ručna promena frekvencija da bi unistili što više parazita.

  Primenjujuci otkrice i radove svetskih autoriteta, preduzeo sam konstrukciju aparata u kojima se nalaze biofrekvencije koje mogu da pomognu obolelima od razlicitih bolesti.

  Spisak bolesti i frekvencija doktora Rife-a vam saljem u prilogu gde se nalaze i za Multiple Sklerozu.

  Moja je namera i zelja da pokusamo pomoci obolelima od ove neprdvidljive i opake bolesti i na moderan nacin primenjujuci saznanja iz oblasti KVANTNE MEDICINE. Dakle,

  APARAT EGBF PARS N4 ZA MULTIPLE SKLEROZU

  ELEKTRONSKI GENERATOR BIOREZONANTNIH FREKVENCIJA ZA SPONTANU REMISIJU ORGANIZMA

  Svi uredjaji serije PARS – N 1,2 i 3 generisu impulse kvadratnog oblika odredjenih frekvencija, a prema rezultatima istrazivanja:
  – genija Nikole Tesle koji je svojim aparatom i strujama izlecio i Edit Pjaf
  – doktora Rife-a i njegovih biorezonnatnih frekvencija,
  – doktora Crane-a sa dodatnim spiskom frekvencija doktora Rife-a,
  – drs.William Lyman and Steven Kaali ( 1990 god. Univez. Albert Anstajn NY )
  – doktorke Hulda Clark sa ZAPPER aparatima,
  – dr Lakhovski i
  – posebno doktora Bob Beck-a, cija sam konkretna uputstva ispostovao.
  Takodje, projekat PARS N predstavlja dalji razvoj ZAPPER – uredjaja dr. Clark i nastavak serije razvoja sopstvenog PARS N 1,2 i 3 aparata.

  Uredjaj je sa ugrađenim tajmerom i optičkom signalizacijom.

  Foto komplet PARS N4 UNI

  Osciloskopski prikaz strujnih impulsa PARS N4 UNI

  Komplet aparata cine:
  – elektronski elementi smesteni u odgovarajucu plasticnu kutiju
  – kabl sa zajednickom banana prikljucnicom,crvenom i crnom elektrodom sa cicak spojnicom za zgloboveve leve i desne ruke,
  – kabl sa zajednickom banana prikljucnicom sa metalnim sipkama koje se drze u rukama za vreme tretmana.
  – baterija NiMH 9V/ 250 mAh, i
  – ispravljac AC 220 V/ od 6 do 12 V DC kojim se dopunjava baterija.

  U programu su sledece frekvencije za MS a prema istrazivanima dr Rife-a:

  Múltiple esclerosis 1 – 5000, 3767, 2720, 2213, 2189, 1883, 1875, 1550, 1331, 880, 854, 840, 802, 787, 784, 728, 690, 660, 624, 620, 524, 470, 464, 430, 421, 317, 304, 275, 253, 245, 235, 224, 218, 166, 143, 80, 20
  Múltiple esclerosis 2 – 5000, 3056, 2466, 2252, 2088, 880, 787, 728, 690, 660, 304, 241, 80, 20
  Múltiple esclerosis 3 – 5000, 3057, 2467, 2358, 2357, 2253, 2089, 1550, 880, 802, 787, 728, 690, 660, 305, 242, 81, 20
  Múltiple esclerosis 4 -, , 2720, 10000, 5000, 3040, 2010, 2005, 880, 728, 470, 300, 328, 240, 120, 20,
  Múltiple esclerosis 5 – 5000, 880, 787, 728, 727, 317, 224, 218, 166
  Múltiple esclerosis 6 – 10000, 6000, 5000, 3176, 3057, 3040, 2489, 2467, 2358, 2008, 1488, 880, 800, 787, 728, 665, 464, 304, 242, 224, 166, 120, 20

  RASPORED OVIH FREKVENCIJA JE OSTVAREN U TRI PROGRAMA TAKO DA IMAMO:

  PR 1
  20, 80, 120,143, 166, 218, 224, 240, 242, 245, 253, 275, 304, 300, 305, 317, 328, 421, 430, 464, 470, 524
  PR 2
  620, 624, 660, 665, 690, 727, 728, 784, 787, 800, 802, 840, 854, 880, 1331, 1484, 1488, 1550, 1875, 1883, 2005, 2007,
  PR 3
  2008, 2010, 2088, 2089, 2189, 2213, 2252, 2253, 2357, 2358, 2466, 2467, 2489, 2720, 3040, 3056, 3057, 3176, 3767, 5000, 6000, 10000

  VREME IZVRSENJA SVAKOG OD OVIH PROGRAMA JE 66 MINUTA

  U aparatu PARS N4 MS frekvencije se respektivno generisu u trajanju po 3 minute svaka i teku kroz jonizovani deo ljudskog tela sa zadatkom da podignu potencijal nervnih celija i tako omoguce komunikaciju u nervnom sistemu. Takodje, da uniste mnogobrojne parazite cija rezonantna frekvencija se nalazi u generisanom spektru frekvencija.
  Svaka zdava celija ljudskog tela ima potencijal – 70 do – 90 mV. Celija ciji je potencijal slabiji gubi mogucnost potpunog metabolizma i kvalitetne razmene signala te moze da dodje i do prekida komunikacije. Celija ciji potencijal ispod – 30 mV umire.
  Ovim aparatom zelimo da pomognemo obolelima od ove teske i nepredvidljive bolest. I ovo je jedna od alternativa u pokusaju pomoci obolelima.
  Oboleli koji se odluci za nabavku ovog aparata treba da apsolutno postuje savete svog lekara.
  Ljudsko telo je čudesna kombinacija sistema. Svaki sistem je jedinstven, ali ne može da deluje bez podrške preostalih sistema. Naš zadatak je da očuvamo telo u harmoničnom stanju i da time osiguramo zdrav život.
  Istraživanja su pokazala da je ljudsko telo električno. Upotreba kontrolisanih, niskofrekventnih jednosmernih električnih struja kod lečenja različitih bolesti i povreda je dobro utvrđena i objašnjena. Ćelije zdravog ljudskog organizma imaju negativan potencijal između -70 i – 90 milivolti. U tom području su apsorpcija hranljivih materija i lučenje toksina efikasni. Negativan potencijal opterećene ili oštećene ćelije može da bude samo od – 10 do – 20 milivolti, što uzrokuje slabu apsorpciju hranljivih materija i slabo lučenje toksina. Takvi uslovi mogu da se razviju iznenada, kao posledica nesreće, ili polako, kao rezultat stalnog taloženja pozitivnih iona zbog uticaja modernog načina ishrane, stresnog načina života i zagađene okoline. Ako je poremećena energetska ravnoteža tela, to treba da se prime

  Ako se zdravlje ne popravlja u predvidjenom roku verovatno da je u vasem telu koncetracija teskih metala, opasne hemikalije i dr. Pročitajte “Lijek za sve bolesti” od Dr. Hulde Regehr Clark, za načine pomoći vašem tijelu da eliminira otrove.
  Za eliminaciju teskih metala primenite ZEOLIT mineral ( apoteke Srbija) prema prilozenom uputstvu.

  Strujni impulsi niskog intenziteta aparata PARS N4 ne doseže duboko u očnu jabučicu, testise, želučani ili crevni sadržaj. Ne dosežu u žučne kamence (videti čišćenje bubrega i jetre, “Lijek za sve bolesti”), ili u vaše žive stanice gdje je latentni herpes virus ili candida. Ali upotrebom PARS N4 tri puta na dan (tri tretmana po 66 minuta), kroz sedam dana ili više, može vas očistiti i od tih populacija parazita.
  Imuni sistem organizma potpomognut sa ovakvim strujnim impulsiva postaje mnogo efikasniji u ocuvanju zdravlja.

  Frekvencija zdravih celija je daleko iznad frekvencija aparata PARS N4 tako da na njih nema uticaja.
  Vazno je shvatiti da potencijal signala emitovanih frekvencija aparata PARS N4 postize i naponski efekat ( podizanje potencijala ) celija ciji je potencijal pao ispod – 70 mV te takoda te celije uspostavljaju normalnu metabolizam i komunikaciju u organizmu.

  Pošto u doba Nikole Tesle i dr. Rifea nije postojala digitalna elektronika oni su Radiol. sa sinusoidalnim frekvencijama koje (teoretski) ne proizvode harmonike. (Ti harmonici su najveće zlo radio i drugu vrstu komunikacija), ali je dr. Clark i dr Bob Bek povezali istraživanja Tesle i dr. Rifea time da kvadratni signali, kakvi se koriste u digitalnoj elektronici, proizvode vrlo veliki broj harmonika. To znači, da će generisani signal određene frekvencije koja ubija tačno određeni virus ili bakteriju istovremeno ubijati i mnoštvo drugih pomoću harmonika te frekvencije. Time se frekvencijski generator dr. Rifea znatno pojednostavljuje jer više nije potrebno imati precizni generator frekvencije i tablicu frekvencija za određene parazite, a uz to, nije potrebna stalna ručna promjena frekvencija da bi pobili što više parazita.

  Autor projekata PARS N
  Dr Slavko Radosavljevic, dipl. Ing.
  pars30@hotmail.com
  Tel. u Spaniji 34 952862991
  SKYPE: slavko.radosavljevic

  • gde se moze kupiti aparat pars4

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: